OBS. Følg vores instagram, hvor vi løbende lægger billeder og videoer fra byggeriet op

Man skal nive sig selv lidt i armen for at forstå, at det virkelig er rigtigt. Vi er nu nået til rejsegilde i vores byggefase (vi mangler bare kransen på toppen af konstruktionen, som er kronen på værket). Rejsegildet er jo festen man fejrer, når murene står færdige, bjælkelaget er lagt og tagkonstruktionen er rejst. Det er virkelig en stor dag, for det er her, det har vist sig, om man har beregnet korrekt og om bygningen står, som man har tegnet den. Selvom at konstruktionen er skjult bag facaden, så er det konstruktionen som er afgørende for, om huset kan holde, når uvejret kommer. Lidt en cliché måske, men sandt er det stadigvæk. Fra nu af, skal huset lukkes af. De ydre stolper, som man kan se i forgrunden er i øvrigt der, hvor den 4 meter lange terassegang skal gå ud fra huset og hele vejen rundt 🙂

husbyggeri. bygselv

Det er også her, at vi har fornemmelsen af de to etager og kan se, hvilken udsigt vi kommer til at få. Samtidig er det også blevet virkeligt på en helt anden måde, hvor stort huset i virkeligheden er. Det er helt vildt. Vi har jo snydt lidt og er allerede begyndt at sætte skillevægge op inden i huset, så man kan fornemme ruminddelingen på nederste etage.

Rejsegildet 6

HUSBYGGERI.

HUSBYGGERI 2018. bygselv

Og her er den smukke tagkonstruktion, hvor vi kan begynde at lægge tagplader på. Taget er ca. 7 meter over fundamentslinjen.

Rejsegildet 7

På plantegningerne nedenfor kan du se, hvordan den øverste etage skal se ud (som er på billedet ovenfor). Vi får en smuk terrasse på 4 meter ud over skråningen, hvor vi kan se ned på engen og naturområdet bagved. Og ellers bliver det et område med rigtig meget plads.

Rejsegildet

Vinduer og døre

Jeg er i tvivl, om vi skal have sorte eller hvide vinduer. Jeg synes sorte vinduer er mere foreneligt med naturen generelt, men samtidig reflekterer hvide vinduer lyset på en helt vidunderlig måde, så det er meget svært. Og det er vildt stressende at tage sådan nogle beslutninger, fordi det er ikke noget, man bare lige kan lave om bagefter. Det er kæmpe beslutninger og hvis der er noget, som jeg hader, så er det følelsen af ærgrelse, hvor man tænker ”nej vi skulle have valgt en anden farve”.. Øv øv.. Her lidt billeder, hvor man har brugt sorte og hvide vinduer. Vores hus er lidt samme stil med store vinduespartier. Så er spørgsmålet bare – sorte eller hvide vinduer. Jeg har faktisk valgt det nu, så det bliver spændende at se 😉

Rejsegildet 2

arkitektur. træhus

arkitektur. træhus

vinduer. arkitektur  Rejsegildet 4

Send this to a friend