I program 4 i Mesterskaberne skulle vi lave lamper! Det har vi aldrig prøvet før så det var ret spændende. Vi kommer allesammen ind og jeg skal lige sige – jeg var virkelig syg! Jeg havde det simpelthen så dårligt så mens jeg vi optog dette program lagde jeg mig en gang imellem ind i det rum, hvor alle blev interviewet og sov.  Men ja vi fik stillet den lille opgave og vi fik en hylde til rådighed. Umiddelbart tænkte jeg om hylden; den havde en smuk patina og messingophænget var også smukt! Så gode materialer til at starte med. Men hvordan kom man så videre! Vi gik rundt oppe på genbrugslageret og pludselig så jeg sådan en grå ting – den lignede lidt en toiletbørste. Men den havde en smuk form! Jeg fik sådan associationer til en grammofon afspiller. Så med det i mente fik vi skabt den lille lampe som havde et smukt udtryk! Vi er faktisk blevet så glade for den, at den har fået en plads derhjemme. Og vi vandt med den, så det var mega fedt.

Program 4 1

Efterfølgende skulle vi så lave den store opgave og vi har ret pressede i forhold til delen med papir. Vi har aldrig arbejdet med papir før og jeg (Cecilie) er den type som ikke var særlig god til formning i folkeskolen eller billedkunst i gymnasiet. Men Daniel var blevet ret forelsket i et gammelt gardin med laminat persienner – det lyder ikke særlig pænt – det var det heller ikke. Men de der meget tynde og meget let bøjede persienner kunne altså et eller andet. Jeg havde hele tiden tænkt – hvor ville det være smukt bare at beklæde lampen med en hvid skærm ala Le Klint, men dommerne ville jo gerne have at vi havde vores eget udtryk. Jeg må indrømme – jeg var ikke til meget den uge så Daniel sagde ligesom – vi laver skærmen ud af træ lameller fra persiennerne som vi sætter sammen med små stykker af finer. Du kan på billedet se, hvordan skærmen ser ud uden rispapiret på.

Program 4 2
Så tog vi rispapiret og klistrede det på. For at holde lampeskærmen brugte vi en skærm fra en gammel lampe. Jeg har desværre ikke noget billede af det.

Vores tanke var, at vi ville skabe en stor standerlampe hvor ledningen blev en del af udtrykket og altså ikke bare noget, man forsøgte at gemme væk. Derfor lavede vi nogle huller i lampen som ledningen kunne komme igennem, der ligesom skabte en sort streg i luften som var hævet fra lampen. – hvis det gir mening. Vi valgte at male træet som var gamle terrassebrædder fra genbrugslageret med sådan en lys lækker brun farve! Den hedder i øvrigt “Spiced Honey”. Vi havde tænkt at vi ville lave en skulpturel lampe, men også en meget ærlig lampe. Derfor valgte vi f.eks. at benene stak ud og at vi generelt ikke valgte at skære træet af de steder, hvor man måske ville have skåret træet af! Derfor kunne man tydeligt se alle samlinger og hvordan den var samlet! Jeg synes den har sådan lidt old lady over sig. Jeg er selv blevet fuldstændig forelsket i den og til dem som har spurgt så – ja vi forsøger at få den i produktion. Vi kan simpelthen ikke lade være!!