Om os

I sommeren 2019 blev DR1 boligprogrammet “Mesterskaberne” vist på de danske skærme i bedste sendetid. Blandt deltagerne var vi, indehaverne af Øje-blik Cecilie og Daniel Noer, som sammen med andre 7 par, konkurrerede om at lave de smukkeste og mest funktionelle møbler ud af genbrugsmaterialer ud fra et koncept om upcycling. Vi endte i finalen og fik en andenplads. Under programmet udviklede vi en stol, som vi siden har kaldt Edith og en lampe, vi har kaldt Rosa.

Stolen Edith

Stolen Edith blev i boligprogrammet Mesterskaberne skabt ud af træ fra en gammel høvlebænk og lædersnøre, mens skruetvingen fra Edith stolen blev indtænkt i designet som en funktion til at kunne stramme lædersnorene, når de efter noget tid automatisk giver sig.

Efter programmets afslutning blev vi ofte stoppet af folk rundt omkring – i alt fra Sommerland Sjælland til den lokale Fakta som spurgte os, om vi havde tænkt os at sætte stolen i produktion. Vi fornemmede, at der var noget helt særligt omkring den, der af mange blev beskrevet som nytænkende og noget, ingen havde set før. Dette dannede grundlag for, at vi i det efterfølgende år produktudviklede stolen.

I april 2020 blev Edith testgodkendt til det private marked af Teknologisk Institut.

Lampen Rosa

Ligesom stolen Edith, blev lampen “Rosa” udviklet under samme program. Lampen blev bygget ud af gamle terrassebrædder, mens skærmen blev foldet i papir. Her oplevede vi generelt en stor efterspørgsel på instagram – mange skrev og spurgte om de måtte købe lampen eller om vi kunne lave en til dem. Vi fornemmede i samme grad en stor interesse og at der var noget helt særligt over dette møbel.

Det er altså på den baggrund, at ideen opstod til at sætte stolen Edith og lampen Rosa i produktion.

Et bæredygtigt koncept

I programmet Mesterskaberne blev både stolen og lampen skabt ud af genbrugsmaterialer ud fra et bæredygtigt koncept om upcycling. Vi har gennem produktudviklingen dog fundet ud af, at genbrugsmaterialer ikke lever op til den kvalitet, vi ønsker at skabe, hvis prisen samtidig ikke skal ryge helt i vejret. Vi har derfor valgt et andet aspekt af bæredygtighed i vores produktion, nemlig lokal produktion frem for global produktion.

Vi har med udviklingen af Edith og Rosa derfor arbejdet med at finde underleverandører, der befinder sig lokalt og inden for landets grænser.

Derudover prioriterer vi et andet aspekt ved bæredygtighed i vores produktion nemlig at undgå en unødvendig masseproduktion. Alle varer på Øje-bliks webshop er derfor bestillingsvarer og overflødig produktion finder således ikke sted.

Vi ønsker at sælge dansk-producerede og designede møbler til den klimabevidste forbruger, der elsker design og som elsker træ. Men også til den forbruger, som ønsker gennemsigtighed i forhold til, hvor og hvordan produktionen har fundet sted. Edith og Rosa er produceret i henholdsvis dansk ask og eg fra sævværker på sjælland. Lampeskærmen til Rosa er produceret på en dansk familieejet lampefabrik.

Øje-blik blev stiftet af parret Daniel og Cecilie Noer i 2018.