Vores mission

Øje-blik Studios mission er at lede og facilitere byggerier og renoveringer, så de lykkedes til tiden – og til budget. Vores erfaring er, at når et byggeri eller renovering er planlagt og tilrettelagt ordentligt fra start, er det muligt at overholde deadlines, at bygge bæredygtigt og at planlægge effektivt, således at alt arbejde som lægges, er værdiskabende og ikke skal laves om senere.  

Med vores egen hub af tømrere, autoriserede håndværkere, ingeniører og bygningskonstruktører planlægger vi produktionsprocessen således, at byggeri og renoveringer ikke forsinkes af unødige ventetider og utilgængelige håndværkere osv. 

Design & Indretning

Design indgår som en væsentlig del af vores arbejde. Design gør sig gældende i både projekteringsfasen, undervejs i byggeriet og i afslutningen af byggeriet.  

I projekteringen handler design f.eks. om at skabe den bedste planløsning indenfor et givent budget, der tager højde for kundens specifikke behov og funktioner. Undervejs i byggeriet kan design eksempelvis handle om at vælge specifikke materialer og farve ideer, der understøttes af lysindfald, funktion osv. 

 Design gør sig derudover gældende i forhold til indretning og møbler. 

 

Cecilie Noer
Trækonstruktionen i stolen Edith er fremstillet af dansk ask samt et sæde, som er trådet med snørre af vokset bomuld. Trådene kan justeres med opstrammeren, som er placeret på bagsiden af stolen, hvor det er muligt at justere siddekomfort.

Et bæredygtigt koncept

Øje-blik arbejder hele tiden på at sikre et så bæredygtigt produkt som muligt. Bæredygtighed for os handler om at bygge i materialer som f.eks. træ, der kan indkøbes på det lokale savværk. Samtidig handler det om at bygge “klogt” således, at alt byggeri er værdiskabende og ikke skal laves om senere, hvor der kunne opstå materialespild. I det omfang det er muligt, forsøger vi at gemme eller returnere ubrugte byggematerialer samt at indkøbe ubrugte genbrugsmaterialer. Vi indtænker bæredygtighed i alle processer, hvor det er muligt. 

Stifterne af Øje-blik Daniel og Cecilie Noer har i de seneste år optrådt i både dansk og international presse på grund af deres bæredygtige byggerier for eksempel i forbindelse med at de byggede deres sommerhus ud af genbrugsmaterialer.

Møbler

Øje-blik Furniture er et dansk bæredygtigt design brand med fokus på møbler, grundlagt af Cecilie og Daniel Noer. I sommeren 2019 blev parret castet til DR1 boligprogrammet “Mesterskaberne”. Et program, der handler om at fabrikere æstetiske og funktionelle møbler ud af genbrugsmaterialer ud fra et koncept om upcycling. Under programmet udviklede de en stol, som siden blev kaldt Edith og en lampe, som er blevet kaldt Rosa. I april 2020 blev EDITH chair testgodkendt til det private marked af Teknologisk Institut. Begge møbler sælges i dag og er blandt andet blevet udstillet på 3 Days of Design, hos Magasin Du Nord mv.

Øje-blik Furniture arbejder hele tiden på at kunne producere møbler ud fra et bæredygtigt koncept. Et af fokusområderne er at producere lokalt frem for globalt med underleverandører, der befinder sig lokalt og inden for landets grænser.

Derudover prioriterer de at undgå unødvendig masseproduktion. Alle varer på webshoppen er bestillingsvarer.

Øje-blik furniture ønsker at sælge dansk-producerede og designede møbler til den klimabevidste forbruger, der elsker design og som elsker træ. Men også til den forbruger, som ønsker gennemsigtighed i forhold til, hvor og hvordan produktionen har fundet sted. Edith og Rosa er produceret i henholdsvis dansk ask og eg fra sævværker på sjælland. Lampeskærmen til Rosa er produceret på en dansk familieejet lampefabrik.

Øje-blik blev stiftet af parret Daniel og Cecilie Noer i 2018.