Det er mega sjovt at sætte sig ned og skrive hele processen ned for, hvordan vi fik skabt vores bænk og vores planteholder i Mesterskaberne program 3 på DR1, som bliver vist hver onsdag. Jeg har simpelthen ikke nået at skrive noget ned til program 2 og 1, så haha jeg starter bare her.

Vi skal jo lave 2 opgaver – en lille og en stor. Vi startede med at lave den lille kreative, som vi har 2,5 time til. Det er virkelig lidt tid og man får virkelig først opgaven stillet få øje-blikke før, man skal i gang.

Jeg var i forvejen ret forelsket i noget perforeret stål, som lå oppe på genbrugsstationen, som måske var en gammel radiatorskjuler eller noget afskærmning for udluftning eller andet. Jeg aner det virkelig ikke. Men jeg tænkte – at nu var det tid til, at jeg tog det.  Vi fik bukket det, så det ligesom blev nogle aflange linjer, hvor man kunne stille planter i. Træet i toppen var nødvendig fordi det perforerede stål havde en meget skarp kant. Jeg malede bunden i samme farve, som reolen fra program 2 havde og benene er rester fra de ben, vi brugte i program 1, da vi lavede sengebordet. Jeg synes det er vildt som at man får ideer, når man har så begrænsede materialer. ALT bliver genstand for overvejelse, når man skal finde materialer. Genbrugslageret er virkelig bare skrot og hvis man havde det liggende på et værksted derhjemme, ville det hele have røget ud for det så ikke særlig interessant ud. Men ak og ve.. Haha.. Vi fik denne smukke lille planteholder ud af alt det skrot og den synes jeg blev smuk.

Havebænk i pp 5 Havebænk i pp 4

Så var det tid til den store opgave. Og der samledes vi med alle de andre deltagere og fik præsenteret det bundne materiale, som var:
Havebænk i pp 2
KABELTROMLE. NOOOOOOOOOOOO… Tænkte jeg. Hvis der er noget, som er grimt, så er det kabeltromle møbler, som man har set på instagram og pinterest, når man søger på diverse DIY og upcycling temaer.
Mig og Daniel var enige om, at hvis vi skal komme langt i denne konkurrence, så er vi nød til at presse os selv til det yderste og tænke nyt og anderledes. Jeg ved at Daniel kan nærmest alt med sine hænder, så det er kun fantasien, som sætter grænser.
Vi besluttede os for at dykke ned i træet og fandt ud af, at især det træ, som udgør den inderste ramme på kabeltromlen er virkelig smukt og meget lidt beskadiget træ. Vi skilte kabeltromlen af og begyndte at sortere træet således at at det meget “hullede” træ røg i en bunke, mens det fine uhullede træ røg i en anden bunke. Så gik vi ellers i gang. Og jeg (Cecilie Noer) tænkte at skulle vi vinde det her program, så blev jeg nød til også at bruge værktøj og hjælpe til, så meget jeg kunne. Og jeg blir lidt glad når jeg ser dette billede (jeg er mega sej).. haha:

Havebænk i pp 1
Her laver vi bunden/siddefladen ud af det meget hullede træ, som vi efterfølgende valgte at beklæde med en finerplade (det eneste, som ikke er genbrug på dette møbel). Efter bunden var færdig skulle vi lige vurdere, om den holdt:

Havebænk i pp
Og det gjorde den.. Så kunne vi begynde med at bore alle lamellerne ned i bænken og ja – det er virkelig ikke nemt, hvis de skal sidde lige. Daniel udviklede en skabelon, som han brugte til at bore for, så alle hullerne til lamellerne havde den samme hældning ned i rammen således at lamellerne havde præcis den samme hældning på det synlige stykke. (Tror Søren var ret imponeret over, at det lykkedes). haha..
I sidste ende fik vi skabt denne smukke bænk, som står hjemme i vores orangeri og vi elsker den. Det er sådan en bænk, hvor tablets ikke er lovlige og hvor man skal sidde med et glas vin og hygge og nyde hinanden og en god samtale. Tak fordi i læste med og glæder os til næste uge.

Havebænk i pp 7