Følg vores instagram, hvor vi løbende lægger billeder og videoer fra byggeriet op.

(Se flere billeder i bunden af dette indlæg)
D. 4 august 2018
Vi bliver ofte spurgt om, hvordan vi håndterer at have så mange jern i ilden, som vi gør. Designvirksomhed, specialeskrivning, udgivelse af musik og ikke mindst husbyggeri, som også er et stort projekt, der kræver meget tid og forberedelse. I siddende stund sidder jeg og skriver denne blog, mens jeg putter med Gilbert Bobby som er 20 dage gammel, mens børnene leger i badebassinet og nyder egentlig at kunne få lov at arbejde lidt, fordi der er så meget fritid i ferien og man er jo faktisk ved at blive lidt rastløs. Jeg synes egentlig selv at vi er ret hippie laissez faire-agtige omkring, at vi har gang i så mange ting, for vi fokuserer ikke på den lange to do liste, men tager de mest presserende ting først og så når vi det hele alligevel. I hvert fald det meste af tiden;) Alle oplever samtidig flaskehalse, hvor opgaverne hober sig op og det gjorde vi i juli måned. Den vigtigste fase i byggeriet nemlig støbning af fundament måtte finde sted 18 juli for ikke at ramme industriferien og samtidig havde jeg termin d. 9 juli, så der var lige nogle datoer, der helst ikke skulle overlappe hinanden.

Vi fik lidt ondt i maven.
Op til min termin havde vi haft en landmåler fra LE34 i Roskilde(som vi kun på det kraftigste kan anbefale) ude for at lave afsætningsplan, så vi vidste præcis, hvor vi skulle grave ud til at lave rendfundamentet. En landmålers beregninger skal sikre, at man støber huset præcis der, hvor man har fået tilladelse til, for ellers kunne man risikere at skulle rive huset ned igen senere, hvis man fandt ud af, at man havde placeret huset en meter forkert f.eks. I denne fase fik vi lidt ondt i maven, fordi vi fandt uf af, at kommunen i vores ansøgning havde godkendt nogle kvoter, som ikke var korrekte, hvilket i sidste ende ville betyde, at vi måtte fjerne kælderen. Det ville ikke være det fedeste i hele verden. Samtidig gruede vi for at tage kontakt til kommunen fordi, hvor lang tid ville der gå, inden vi fik en ny godkendelse med rettede kvoter? Hvis vi ikke havde de præcise tal, kunne vi ikke støbe rendfundament og vi anede en yderligere udsættelse på byggeriet i det fjerne. Vi ville ikke af med kælderen, så efter en del samtaler med vores byggesagkyndige Jonathan Noer, endte det med, at Daniel torsdag d. 7 juli tog ud til landmåleren, sad med hende i 2 timer og på mirakuløs vis lavede en ny løsning, som kunne fungere, uden vi behøvede fjerne kælderen og som egentlig også ville fungere uden en ny tilladelse fra kommunen, hvis bare vi sænkede højden på huset en smule.

Jeg fik lidt mere ondt i maven
Søndag d. 15 juli fik jeg så yderligere lidt ondt i maven og fødte Gilbert Bobby. 58cm lang og 4300gr. tung. Vi havde sagt, at det var bedst at føde i weekenden, fordi mandag morgen startede arbejdet igen 😉 Haha.. Men det gjorde det faktisk, så pyha han ikke kom senere. Far og svigerfar har med hans firma Nielsen Creation været den primære byggeleder i hele fasen med fundamentet, hvilket har været en kæmpe gave.

Afslutningen på alt det ondt i maven.
Onsdag morgen d. 18 juli stod det store slag, hvor rendfundamentet skulle støbes. Ville denne proces gå galt kunne vi se frem til en dyr ekstraregning samt en måneds forsinkelse i byggeprocessen. Efter sigende skulle det eneste, som kan holde en byggeleder vågen om natten være denne proces i et byggeprojekt. Kæmpe kraner og køretøjer kørte ind i vores lille indkørsel og så var den store dag i gang. Vi havde hyret godt med mandskab ind og alle var i gang. Daniel var taget af sted kl. 6 om morgenen og kom hjem ved omkring kl. 20. Han var træt men glad, for det hele var gået, som det skulle. Herefter gik vi på sommerferie. Vi planlægger resten af fundamentet i august måned og på mandag begynder en uge på det lokale savværk, hvor alt træ til konstruktion skal skæres og træ til gulv skal lægges i tørrestuen. Vi forbereder os til en ny fase.

Fundament og fødsel 1. husbyggeri 2018. blog.

Fundament og fødsel 2

Fundament og fødsel 3. Blog om et nyt boligprojekt i Roskilde.

Fundament og fødsel 1

Send this to a friend